top of page

Hoe gaan we samen aan de slag?

Weet u niet hoe te beginnen? Bel dan eerst voor een vrijblijvend telefonisch kennismakingsgesprek.

Stap 1

Bij het eerste contact (telefonisch/e-mail) maken we kennis. Samen gaan we na of je bij mij aan het goede adres bent. Als gewichtsconsulente behandel ik gezonde mensen met overgewicht. Is er sprake van extreem overgewicht, te hoge bloeddruk, of diabetes, dan stuur ik je door naar je huisarts. Je kunt met of zonder verwijzing van je huisarts bij mij terecht.

Stap 2

Het intake gesprek is de volgende stap. Dit neemt ongeveer 1 uur in beslag. In dat persoonlijke gesprek wil ik informatie van je ontvangen. Zowel algemene (naam, leeftijd, adres, werk) als meer specifieke (wat is je streefgewicht, maar vooral ook wat is je motivatie). Daarna ga je zelf aan de slag met kleine opdrachten om zo meer inzicht te krijgen in je voedingspatroon. Aan de hand van deze informatie werk ik een analyse en een persoonlijk advies uit. Deze wordt tijdens een vervolgconsult besproken.

Ook vraag ik je in dit gesprek om voor een bepaalde periode een eetdagboek bij te houden. Hier haal ik veel informatie uit. Bijvoorbeeld welke producten kies je, op welke momenten eet je enzovoorts. Dit eetdagboek zal in het vervolggesprek besproken worden.

Samen kijken we naar wat voor soort beweging bij je past en hoe je dit met je dagelijkse activiteiten kunt combineren.

Stap 3

Tijdens de vervolgconsulten neem ik met je door hoe het de afgelopen periode is gegaan. Ging het goed? Wanneer was het lastig? Gemaakte opdrachten worden doorgenomen en besproken. Indien nodig kan er wat dieper op een bepaald onderwerp ingegaan worden. Dit kan iets zijn waar je zelf mee zit maar het kan ook iets zijn wat mij opvalt.

Standaard wordt er gewogen en gemeten.

Stap 4

Het exitgesprek is de laatste stap in het proces. De begeleiding stopt hierna. In dit gesprek worden de puntjes op de i gezet. Het verloop van de begeleiding wordt geëvalueerd.

Voor de kosten van dit traject verwijs ik u naar de Tarieven en Vergoedingen op deze website.

Weegconsulten 

Heb je na het traject een stok achter de deur nodig? Elke week bij Marcha op de weegschaal kan voor jou net de stok achter de deur zijn die je nodig hebt. Tijdens deze consulten wordt je gewogen en je BMI, spiermassa, vetmassa en basaalstofwisseling wordt geregistreerd. Weegconsulten duren een kwartier. Er is een strippenkaart verkrijgbaar. 

Vervolgconsulten 

Heb je meer ondersteuning nodig op weg naar jouw nieuwe eetgewoonten en/of gezonder gewicht? Dan kan het traject aangevuld worden met vervolgconsulten. Tijdens deze consulten wordt je gewogen en je BMI, spiermassa, vetmassa en basaalstofwisseling wordt geregistreerd. Tevens gaan we dieper in op hetgeen je tegenaan loopt en krijg je mentale ondersteuning. Vervolgconsulten duren 30 minuten. Er is een strippenkaart verkrijgbaar.

Voedingscoach Marcha

W. Snelliusweg 20, 3331 EX Zwijndrecht

(Bedrijventerrein Develpoort)

bottom of page