Voedingscoach Marcha

Werkwijze

Hoe gaan we samen aan de slag?

Weet u niet hoe te beginnen? Bel dan eerst voor een vrijblijvend telefonisch kennismakingsgesprek zodat ik je kan vertellen wat ik voor je kan betekenen.

Stap 1

Bij het eerste contact (telefonisch/e-mail) maken we kennis. Samen gaan we na of je bij mij aan het goede adres bent. Als gewichtsconsulente behandel ik gezonde mensen met overgewicht. Is er sprake van extreem overgewicht, te hoge bloeddruk, of diabetes, dan stuur ik je door naar je huisarts. Je kunt met of zonder verwijzing van je huisarts bij mij terecht.

Stap 2

Het intake gesprek is de volgende stap. Dit neemt ongeveer 1 uur in beslag. In dat persoonlijke gesprek wil ik informatie van je ontvangen. Zowel algemene (naam, leeftijd, adres, werk) als meer specifieke (wat is je streefgewicht, maar vooral ook wat is je motivatie). Daarna ga je zelf aan de slag met kleine opdrachten om zo meer inzicht te krijgen in je voedingspatroon. Aan de hand van deze informatie werk ik een analyse en een persoonlijk advies uit. Deze wordt tijdens een vervolgconsult van 45 minuten besproken.

Ook vraag ik je in dit gesprek om voor een bepaalde periode een eetdagboek bij te houden. Hier haal ik veel informatie uit. Bijvoorbeeld welke producten kies je, op welke momenten eet je enzovoorts. Dit eetdagboek zal in het vervolggesprek besproken worden.

Samen kijken we naar wat voor soort beweging bij je past en hoe je dit met je dagelijkse activiteiten kunt combineren. Jouw informatie verwerk ik allemaal in een persoonlijk dossier. Ik stuur je een link waarmee je kunt inloggen en daarna kan je alle gegevens in jouw dossier, zoals bijvoorbeeld jouw dagboek, jouw gewichtsverloop, jouw opdrachten etc. online bekijken. 

Stap 3

Tijdens de vervolgconsulten neem ik met je door hoe het de afgelopen periode is gegaan. Ging het goed? Wanneer was het lastig? Gemaakte opdrachten worden doorgenomen en besproken. Indien nodig kan er wat dieper op een bepaald onderwerp ingegaan worden. Dit kan iets zijn waar je zelf mee zit maar het kan ook iets zijn wat mij opvalt.

Standaard wordt er elk consult gewogen en gemeten.

Stap 4

Het exitgesprek is de laatste stap in het proces. In dit gesprek worden de puntjes op de i gezet. Het verloop van de begeleiding wordt geëvalueerd. Het traject is hierna afgerond, maar kan op diverse manieren vervolgd worden, al naar gelang het proces. Bijvoorbeeld met een strippenkaart waarmee je elke 4 weken langskomt voor een weegconsult.

Voor de kosten van dit traject (en eventueel een vervolg) verwijs ik u naar de Tarieven en Vergoedingen op deze website.

Weegconsulten

Dus heb je na het traject een stok achter de deur nodig? Elke week bij Marcha op de weegschaal kan voor jou net de stok achter de deur zijn die je nodig hebt. Tijdens deze consulten wordt je gewogen en je BMI, spiermassa, vetmassa en basaalstofwisseling wordt geregistreerd. Weegconsulten duren een kwartier. Er is een strippenkaart verkrijgbaar.

Vervolgconsulten

Heb je meer ondersteuning nodig op weg naar jouw nieuwe eetgewoonten en/of gezonder gewicht? Dan kan het traject aangevuld worden met vervolgconsulten. Tijdens deze consulten wordt je gewogen en je BMI, spiermassa, vetmassa en basaalstofwisseling wordt geregistreerd. Tevens gaan we dieper in op hetgeen je tegenaan loopt en krijg je mentale ondersteuning. Vervolgconsulten duren 25 minuten. Ook hiervoor zijn strippenkaarten verkrijgbaar.

Gezond ETEN MET LIEFDE voor je lijf