Over Marcha: Even voorstellen!

Mijn naam is Marcha Meuldijk. Ik ben gediplomeerd gewichtsconsulente en coach, aangesloten bij de Beroepsvereniging Gewichtsconsulenten Nederland (www.gewichtsconsulenten.nl), waarvan ik ook bestuurslid ben. Samen met mijn man en zoon woon ik in Zwijndrecht.

Gezonde voeding en sporten is iets waar ik mij al veel jaren mee bezig houdt. Zelf sport ik erg graag. Ik doe aan badminton, sportief wandelen, bodytec en daarnaast ben ik in voor alle sportieve activiteiten die op mijn pad komen. Daarbij probeer ik in het dagelijks leven zo bewust mogelijk met gezonde voeding bezig te zijn.

Tijdens het volgen van de opleiding Gewichtsconsulent heb ik zoveel over de relatie tussen voeding en een gezond lichaam geleerd, dat ik dit graag met andere mensen wil delen. In alle jaren daarna heb ik zowel in de praktijk als door nascholing ervaren dat het naast voorlichting over voeding ook belangrijk is om aandacht te besteden aan de psychologie achter het eetgedrag. Dit om terugval te voorkomen. Dit mentale stukje komt op een laagdrempelige manier ook zeker aan de orde tijdens de begeleiding.

Hoe het begon

In 2014 ben ik mijn praktijk begonnen. Naast het geven van voedingsvoorlichting, adviezen en het coachen probeer ik mensen ook te motiveren meer te bewegen. Natuurlijk betekent dit niet dat men meteen een abonnement op de sportschool moet nemen, we zoeken een vorm van bewegen die bij iemand past.

Naast het bewust maken en voorlichten over gezonde voeding ben ik ook gespecialiseerd in het begeleiden van cliënten met schildklieraandoeningen, het effect van voeding op hart- en bloedvaten, dames in de menopauze, emotie-eten en het begeleiden van kinderen. In de praktijk blijkt dat er veel factoren komen kijken bij een blijvende gedragsverandering. Sinds 2020 ben ik ook erkend Stress-en burnoutcoach. Mijn begeleiding wordt gekenmerkt als empathisch en laagdrempelig, waarbij bewustwording, herkennen en erkennen van valkuilen de belangrijkste kernwaardes zijn.

Mijn slogan is: Gezond ETEN MET LIEFDE voor je lijf! En daar ga ik voor! Door goede voorlichting te geven over voeding en een beter eet- en beweegpatroon te realiseren, volgt dat gezonde gewicht vanzelf!

Gezond ETEN MET LIEFDE voor je lijf